19 Nisan 2023 Çarşamba

Arda Güler Hakkında Bilgi

 


                                 Fenerbahçe ve Türk Futbolunun parlayan ismi Arda Güler Hakkında önemli bilgileri paylaşacağız. Hakkında merak edilen çok sayıda bilgi olmakla beraber, bugünlere gelmesinde rol oynayan kişiler ve altyapı gelişimi de aydınlanacak. Arda Güler 2014-2019 yılları arasında " Gençlerbirliği " altyapısında yetişti. Gençlerbirliği altyapısının Arda Güler üzerinde büyük rolü vardır. Orada aldığı futbol  eğitimi ve çok değerli hocalar eşliğinde yaptığı çalışmalar sayesinde, en verimli yaşlarında yeteneğini ortaya çıkardı. İlerleyen yaşlarda parlayacağı o zamanlarda belliyken, birçok takım Ardayı altyapısına katmak için girişimde bulunmaya başlamıştır. Aralarında Fenerbahçe Arda Güler için diğer takımların aksine çok fazla mücadele etti. Arda Güler'i ilk ve ciddi olarak isteyen takımda yine Fenerbahçe olmuştur. 



                                                   Fenerbahçe'ye Geliş Hikayesi

              2014-2019 yıllarında Gençlerbirliği altyapısında oldukça iyi gelişim göstererek, dönemin hocaları tarafından büyük bir takıma transfer olması gerektiği konusunda bilgiler aktarılmış. Gençlerbirliği altyapısından çıkarak A takımda oynama şansı bulabilirdi. Ama bazı futbolcuların yolu büyük takımlara çok erken yaşlarda düşermiş. Ardanın hayat hikayesi de biraz öyle oldu. Fenerbahçe 2019 yılında kendisini 28.000 EURO karşılığında kadrosuna kattı. Altyapı takımından çıkan ve özellikle Arda gibi çok genç yaşta olan bir futbolcu için güzel bir rakamdı. Gençlerbirliği mevut durumda ligden düşmesi ve giderek kötüye gitmesinin şartları da bundan etken oldu. Düşüş yaşayan ve alt liglere düşen bir takımda Arda Güler gibi yetenek daha fazla gelişemezdi. Fenerbahçe'ye gelmesi kariyeri açısından mükemmel sıçrama olmuştu.

                                                   Doğum Yeri ve Tarihi

       



Arda Güler
Ankara Altındağ doğumludur. 25 Şubat 2005 doğumlu olan Arda, küçük yaşlarda futbolla ilgilenirken, ailesinin onun gelişiminde etkin rol oynadığını söylemek gerekiyor. Gençlerbirliği altyapısına ailesinin desteğiyle girmiştir. Anne ve babasının Arda'ya maddi manevi her açıdan destek vermesiyle başlayan futbol macerası, 2014 Yılında altyapıya giriş yaparak başlamıştır. O yıllarda  dönemin değerli altyapı hocaları kendisine çok iyi eğitim vermekle beraber, büyük takım potansiyeline gelmesinde etkin görev üstlenmişlerdir. 



                                                     Top Toplayıcılığından Fenerbahçe'ye Giden Yol

               

Gençlerbirliği altyapısına katıldıktan sonra, maçlarda " Toplayıcı" olarak görev yapmaya başlamıştır. Saha görüşünün çok büyük olduğu Arda Güler, toplayıcı olduğu zamanlarda sahanın her alanını süzüyor ve sahadaki futbolcularla beraber adeta kendisi de oynuyordu. Diğer yazılarımızda onun bu  dönemlerdeki bazı özel gösterdiği yeteneklerini yazacağız. 


                                                           Arda'nın Fenerbahçe'de İlk Maçı 

             

Arda Güler ilk maçına 2021-2022 sezonu Avrupa Ligi Helsinki takımına karşı çıktı. Görev aldığı ilk maçın Avrupa olması aslında kendisi adına büyük şanstı. Kısa süre sahada olmasını o kadar büyük avantaja dönüştürdü ki, izleyenlerin ve basının büyük ilgisini çekti. Ondan sonra hocası Arda'ya Süper Lig maçı olan Antalyaspor karşılaşmasında şans tanıdı. 87.Dakika da oyuna giren Arda, dakikalar içinde ilk asisti yaptı. Oynadığı kısa süre içerisinde sıkışan oyunu çözmesi ve oyun beceresini gole çevirme etkisiyle ne kadar iyi saha görüşüne sahip olduğunu kanıtlıyordu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder